PROOF | change communication & employee alignment

test nieuwe kaders

Inmiddels leven we al ruim twee maanden in ‘het nieuwe normaal’. Met virtuele meetings, anderhalve meter afstand en organisaties die met moeite het hoofd boven water houden. De eerste versoepelingen op de coronamaatregelen zijn aangekondigd en al deels doorgevoerd. Steeds meer mensen vinden hun weg terug naar kantoor. Toch werkt nog een groot deel van alle werkende Nederlanders noodgedwongen volledig of gedeeltelijk thuis, terwijl zij dit normaalgesproken niet doen.

Meten en resultaten
Samen met Motivaction doet PROOF continu onderzoek naar hoe medewerkers én werkgevers het werken in tijden van corona ervaren. Zo houden we een vinger aan de pols en vragen we waar medewerkers en werkgevers tegen aan lopen en waar zij behoefte aan hebben.

Onderzoeksresultaten van het nationale corona onderzoek onder medewerkers

klik hier voor de laatste resultaten

Balans zoeken in communicatie met leidinggevenden en medewerkers
Meer dan ooit is interne communicatie belangrijk om het bedrijf bij elkaar te houden. En om medewerkers aan de gang te houden.

Hulp bij interne communicatie
Het betrekken van medewerkers bij het waarmaken van de ambities van je organisatie is normaal gesproken al lastig. Maar op afstand nog veel ingewikkelder. Het vraagt inzicht in de wensen van leidinggevenden en medewerkers, het vraagt om de juiste balans te vinden in communicatie en het vraagt ook om persoonlijke communicatie.

‘Dat wat normaal al geldt, geldt nu nog veel meer. Communicatie is key’, aldus Sascha Becker, Head of Strategy en auteur van het boek de employee journey. ‘De cijfers van Motivaction zijn duidelijk en geven een helder beeld. Maar uiteindelijk verschilt het natuurlijk per organisatie hoe je impact kunt realiseren. We zien mooie initiatieven: van wekelijkse webinars tot hart-onder-de-riem activaties. Het is zaak om oprecht aandacht te besteden aan het welzijn van mensen en dat te blijven doen. Normaal al lastig, maar nu nog veel moeilijker.’

Wat kun je doen?
PROOF is gespecialiseerd in communicatie met leidinggevenden en medewerkers. Wat nu nodig is, is de juiste communicatie: dat vraagt om inzicht, creativiteit en consistentie. Het meenemen, luisteren naar en betrekken van medewerkers staat voorop.

Zichtbaarheid van de top
De top communiceert op heldere wijze en is zichtbaar en benaderbaar. In crisistijden laten we ons graag leiden. Of dat nu door de minister-president is of door de RvB van de organisatie waar we werken.

Duidelijkheid – geef een overzicht van de stappen die de organisatie neemt en neem medewerkers mee in het proces achter bepaalde beslissingen. De tone of voice is realistisch en optimistisch en communicatie blijft eenvoudig.

Consistentie en ritme – zorg voor consistentie en herkenbaarheid in boodschappen, timing en in middelen, vanuit leiders én vanuit het communicatieteam.

1-2-3 GO
Deze tijden vragen om wendbaarheid én om tempo. Kom je uitdagingen tegen op het gebied van interne communicatie? Waar je snel oplossingen voor wil? Bij PROOF zitten strategen en creatieven klaar om je binnen een dag te helpen. Hoe werkt het?

  1. 09.00 uur: Intake gesprek met een strateeg (30 minuten).
  2. 16.00 uur: De strateeg en een creatief leggen een mogelijke oplossing aan je voor (30 minuten).
  3. 16.30 uur: We brainstormen samen totdat je 100% tevreden bent over de oplossing en de uitvoering daarvan (30 minuten).

Om 17.00 uur dezelfde dag heb je antwoorden en oplossingen waar je meteen verder mee kan. En natuurlijk helpen we je daar ook graag weer bij. 

Ook mogelijk
Andere strategische en/of pragmatische diensten en producten die PROOF gegarandeerd én snel kan leveren?

Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us