PROOF | change communication & employee alignment

Van longlist naar shortlist

Sascha onderweg naar finale
De shortlist voor de Communicatie man/vrouw van het jaar is bekend. En onze collega Sascha Becker is één van genomineerden. De komende weken wordt de shortlist teruggebracht tot drie finalisten.

Sascha is een man met een missie. Sascha gaat voor meer blije medewerkers, en wil dat alle communicatie en HR professionals daar gericht aan kunnen en willen bijdragen. Want blije medewerkers zorgen voor blije klanten en die zorgen voor meer business value. Hoe je dat doet laat Sascha als strategy lead zien bij PROOF. In 2019 ontving PROOF maar liefst 21 nominaties en awards voor het werk wat PROOF samen met haar klanten oppakt. En waarom? Omdat het werk concrete invulling geeft aan een zo compleet mogelijke ’employee experience’. Om die ‘experience’ te benoemen, te bewijzen en uit te dragen ontwikkelde Sascha, samen met collega Wenda Bolink, een model wat zij uitleggen in hun in 2019 verschenen boek ‘The Employee Journey’. Naast het boek organiseerde Sascha samen met zijn collega’s het druk bezochte ‘Employee Journey Festival’, talloze lezingen, en workshops. Daarnaast publiceerde Sascha veel artikelen. Allemaal om het vak verder te brengen. Meer over Sascha en zijn missie in de 5 vragen die we hem stelden.

Vijf vragen aan Sascha Becker

1. Je bent genomineerd voor Communicatieman van het jaar. Wat vind je daarvan?
Daar ben ik uiteraard trots op. Ik heb een missie: blije medewerkers. En die missie draag ik al een aantal jaar uit. Het is mijn overtuiging dat waarde creatie begint met happy employees. Blije medewerkers leveren blije klanten  op en dat creëert uiteindelijk businesswaarde.

2. Waarom maak jij je er zo druk over?
Omdat ik denk dat het voor ieder mens zeer prettig is om gelukkig te zijn met het werk dat hij doet. Helaas is dat niet het geval. Veel organisaties hebben niet de juiste mensen op de juiste plek. Ik zie veel kansen want merk ook dagelijks wat er gebeurt als organisaties wel de juiste mensen op de juiste plek hebben.

Ik merk het overigens elke dag in mijn eigen werk: ik ben erg blij met wat ik doe. Dat geeft me voldoening, het geeft me plezier met collega’s, het maakt me ambitieus en het draagt bij aan mijn persoonlijke geluk.

3. Wat zie jij voor een kansen voor Communicatie?
Ik zie heel veel kansen voor ons vak. Dat vraagt wel om verdieping en samenwerking. Als Communicatie echt samen optrekt met HR en optrekt met de board, kan Communicatie ook echt waarde toevoegen. Dat hebben we bijvoorbeeld gezien met onze award winnende cases van VGZ en NN Group in Polen en Hongarije.

4. Wat heb je in 2019 gedaan dat je de titel verdient?
Ik heb in 2019 samen met mijn collega’s bewijs geleverd dat werken aan een optimale employee journey loont. We zijn in 2019 21 keer genomineerd. Aan de basis van de nominaties ligt het employee journey model. Het model dat ik samen met Wenda Bolink heb ontwikkeld en waarover we een boek hebben geschreven. In 2018 verscheen het boek in het Nederlands, begin 2019 verscheen de Engelse versie. Bewijs is essentieel. Ik werk niet voor niets bij PROOF: we leveren bewijs dat werken aan engagement en alignment daadwerkelijk businesswaarde creëert.

5. Dus veel klanten van jullie zijn er mee bezig. Wat is dan jouw bijdrage?
Bij PROOF | internal & employer branding zijn we dagelijks bezig met communicatie naar medewerkers en potentiële medewerkers. Ik ben verantwoordelijk voor de strategie van onze klanten en van ons bureau en werk dagelijks met veel van onze klanten aan hun employee journey. In 2019 heb ik tientallen workshops gegeven, ben initiator geweest van het employee journey festival en stond ik aan het roer van de strategie van 21 award-winning klantcases.

In de media wordt soms lacherig gedaan over de Engelse termen in ons vakgebied. Columniste Japke D besteedt uitvoerig aandacht aan deze ‘jeukwoorden’. Zo stelde zij in een recente column ook ‘De employee journey’ aan de kaak.
Any PR is good PR: dit vakgebied verdient aandacht. En dat begint bij de top van organisaties, Communicatie en HR. Ik merk dat het nu de aandacht heeft en dat is stap 1. Stap 2 is om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de optimalisatie van de employee journey. Medewerkers zijn niet voor niets het belangrijkste goed van elke organisatie.

Mijn missie is om zoveel mogelijk professionals uit communicatie en HR met elkaar te verbinden en een beweging op gang te brengen. Een beweging waarin we op een gefundeerde en pragmatische manier werken aan een optimale employee journey.

Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us