PROOF | change communication & employee alignment

Interne communicatie nu belangrijker dan ooit

Wat en hoe communiceer je met je medewerkers over het coronavirus? PROOF krijgt daar op dit moment veel vragen over. Met dit bericht willen we iedereen een hart onder de riem steken én delen we onze vijf tips:

 1. Bewaak een communicatieritme. Leg medewerkers uit wie intern communiceert over de organisatie, hoe vaak zij communicatie kunnen verwachten en in welke vorm.
  Take out voor de medewerker: wij blijven je informeren over wat zich binnen onze organisatie afspeelt en nemen jouw gezondheid serieus.
 2. Zorg voor een duidelijke afzender. Bij voorkeur is dat het crisisteam of de topman/vrouw in de organisatie, ondersteund door communicatie door de eigen leidinggevende.
  Take out voor de medewerker: wij dragen én nemen onze verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid.
 3. Ondersteun leidinggevenden. Zorg dat zij als eerste op de hoogte zijn en dat ze medewerkers niet alleen de juiste informatie bieden, maar ook een luisterend oor.
  Take out voor de medewerker: ik kan bij mijn leidinggevende terecht en mag mijn zorgen uiten en delen.
 4. Ben transparant. Leg helder en volledig uit in de communicatie waarom sommige beslissingen genomen worden en welke afwegingen daarin zijn gemaakt.
  Take out voor de medewerker: alle belangen zijn zorgvuldig afgewogen, óók de mijne als medewerker.
 5. Communiceer de what-if scenariosLaat weten wat er gebeurt in de organisatie bij welke ontwikkelingen. Wat als er een collega besmet blijkt? Wat als klanten wegblijven?
  Take out voor de medewerker: mijn leidinggevenden kijken vooruit en laten zich niet regeren door de waan van de dag.
Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us