PROOF | change communication & employee alignment

Klaar. Af.

Door: Manon van Loosbroek, Creative consultant (associate) bij PROOF

‘Ik ga afvallen want ik wil gezonder leven.’ Als iemand dat zegt die zestig uur per week werkt, de dagen vanaf vier uur afblust met een flesje wit en die alleen op zijn bureaustoel beweegt – dan neemt niemand dat serieus en knik je hooguit beleefd. Iedereen weet dat het zo niet gaat lukken. Als je echt gezond wil worden moet je op alle fronten aan de bak. Maar, want ja dit was inderdaad een metafoor mensen, blijkbaar werkt het ineens in coronatijden niet meer zo in communicatie? Hoe dan?

Wat ik bedoel? Ik ben de grootste fan van events, ook online. Maar ik hoor nu overal om me heen dat er – overigens heel goede – online events worden georganiseerd omdat ‘we de betrokkenheid van de medewerkers moeten vergroten.’  Van complete talkshows tot snelle presentaties en van heel interactief tot gewoon lekker kijken en luisteren. Maar dat is het dan ook meteen. Klaar. Af. Een online event moet dan ineens genoeg zijn om medewerkers weer gemotiveerd en geïnspireerd ertegenaan te laten gaan. Serieus? Het zijn dan wel coronatijden maar we weten toch al lang dat alleen een geïntegreerde aanpak werkt? Hoe komt het dat we dat ineens aan het loslaten zijn?

Slim
Events – al dan niet online, offline of hybride zoals iedereen dat ineens noemt – als onderdeel van een communicatiestrategie of desnoods alleen een middelenmix: heel slim om te doen. Maar een event als ‘one-off’ – ook alweer zo’n  term die ineens iedereen gebruikt – is best zonde van het geld. Wat moeten medewerkers daarna precies anders gaan doen? Wat moeten ze onthouden? Welke doelen moeten ze behalen? Welke doelen gelden er nu op teamniveau? En welke op organisatieniveau? Welke visie op leiderschap hebben we in deze tijden en wat ga ik daarvan merken als medewerker? En hoe help je mij als leidinggevende om mijn team gemotiveerd te houden? Hebben wij ook een visie op diversiteit eigenlijk? Wat kunnen al dan niet thuiswerkende medewerkers verwachten aan ondersteuning om optimaal te presteren? Qua structuren? Processen? Systemen? HR-tools? Interne communicatie? Duurzame inzetbaarheid? En waar staan we nu als organisatie en gaan we het redden samen of toch niet? En wanneer weten we dat dan zeker?

Energie
Punt gemaakt toch? Al die factoren – en meer – zijn van grote invloed op het functioneren van medewerkers en dus op het succes van de organisatie. Nu waarschijnlijk meer dan ooit. En die kun je niet beantwoorden, inrichten, realiseren, adresseren of – alweer zo’n woord – ‘tackelen’ met een ‘one-off’. Dus ja, ga voor dat event! Online, offline of hybride: vakmensen regelen het graag en goed voor je. Maar zorg dat het onderdeel uitmaakt van een integrale communicatieaanpak die bijdraagt aan de ambitie van je organisatie zodat medewerkers er ook echt wat mee kunnen en het hen verder helpt. Dat ze meteen daarna aan de bak kunnen, toegang tot meer informatie hebben en weten wat er van hen verwacht wordt. En daar ook weer nieuwe energie voor hebben gekregen en er zin in hebben, inderdaad: met dank aan dat event. Dan is het meer dan terecht dat je het einde van die geslaagde dag viert met een flesje wit. Of twee, als ik er ook bij ben.

Manon van Loosbroek
manon@proof.nl
06 21 61 62 71

Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us