PROOF | change communication & employee alignment

De invloed van corona op werkend Nederland

We leven al een aantal maanden in ‘het nieuwe normaal’. Met anderhalve meter afstand en organisaties die met moeite het hoofd boven water houden. Steeds meer versoepelingen op de coronamaatregelen worden doorgevoerd. En medewerkers vinden hun weg terug naar kantoor. Toch werkt nog een groot deel van alle werkende Nederlanders noodgedwongen volledig of gedeeltelijk thuis, terwijl zij dit normaalgesproken niet doen.

Meten en resultaten
Samen met Motivaction doet PROOF continu onderzoek naar hoe medewerkers én werkgevers het werken in tijden van corona ervaren. Zo houden we een vinger aan de pols en vragen we waar medewerkers en werkgevers tegen aan lopen en waar zij behoefte aan hebben.

Balans zoeken in communicatie met leidinggevenden en medewerkers
Meer dan ooit is interne communicatie belangrijk om het bedrijf bij elkaar te houden. En om medewerkers aan de gang te houden.

Hulp bij interne communicatie
Het betrekken van medewerkers bij het waarmaken van de ambities van je organisatie is normaal gesproken al lastig. Maar op afstand nog veel ingewikkelder. Het vraagt inzicht in de wensen van leidinggevenden en medewerkers, het vraagt om de juiste balans te vinden in communicatie en het vraagt ook om persoonlijke communicatie.

‘Dat wat normaal al geldt, geldt nu nog veel meer. Communicatie is key’, aldus Sascha Becker, Head of Strategy en auteur van het boek de employee journey. ‘De cijfers van Motivaction zijn duidelijk en geven een helder beeld. Maar uiteindelijk verschilt het natuurlijk per organisatie hoe je impact kunt realiseren. We zien mooie initiatieven: van wekelijkse webinars tot hart-onder-de-riem activaties. Het is zaak om oprecht aandacht te besteden aan het welzijn van mensen en dat te blijven doen. Normaal al lastig, maar nu nog veel moeilijker.’

Wat kun je doen?
PROOF is gespecialiseerd in communicatie met leidinggevenden en medewerkers. Wat nu nodig is, is de juiste communicatie: dat vraagt om inzicht, creativiteit en consistentie. Het meenemen, luisteren naar en betrekken van medewerkers staat voorop.

5 uitgangspunten voor interne communicatie in tijden van crisis

Klik hier voor de volledige praatplaat.

5x 5 stappen om te werken aan engagement en alignment

Klik hier voor de volledige praatplaat.

Pragmatisch PROOF

 

Resultaten van het nationale corona onderzoek onder medewerkers
De meest recente resultaten van het nationale corona onderzoek onder medewerkers wijzen uit dat de helft van de medewerkers weer meerdere keren per week naar kantoor wil zodra het kan. Belangrijke redenen hiervoor zijn collega’s weer live zien, in een andere omgeving zijn en het werk beter op kunnen pakken. Toch wil de meerderheid ook na corona vaker thuiswerken en zijn/haar werktijd flexibeler indelen. Zorg dus dat je dit als werkgever goed faciliteert.

 

 

Snel hulp nodig?
Neem contact op met PROOF, bel of mail:

Bea Aarnoutse
bea@proof.nl
06 21 84 44 02

 Sascha Becker
sascha@proof-agency.com
06 55 12 45 90

Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us