PROOF | change communication & employee alignment

5 tips voor verbinding in tijden van crisis

In de Corona-crisis hebben we allemaal een grote onzichtbare vijand. Dat geeft onrust en zorgen, maar zorgt ook voor een bepaalde verbinding. We zien om ons heen mooie initiatieven oppoppen waarmee mensen anderen helpen. Maar ook binnen organisaties zorgt de grote onzichtbare vijand – en alle gevolgen van dien – voor verbinding.

Medewerkers die een stapje meer willen zetten om een steentje bij te dragen nu de organisatie de Corona-crisis het hoofd wil bieden. Neem de kantoormedewerkers van Ahold Delhaize die massaal de winkels en distributiecentra ingingen om te helpen de winkels weer gevuld te hebben. Maar denk ook aan de Whatsapp-groepen die ontstaan, stand ups via Skype en straks ongetwijfeld de virtuele vrijmibo. Alsof we nu ons werk en collega’s meer waarderen, nu we elkaar niet dagelijks in de kantoortuin treffen. Hoewel noodgedwongen, vinden wij deze verbinding mooi. Communicatieprofessionals kunnen daar bij helpen:

  1. Faciliteer dialoog – deze situatie is voor iedereen nieuw en onwennig. Laat collega’s plezier en frustratie met elkaar delen en tips uitwisselen. Van ‘thuiswerken met een baby’ tot ‘waarom kan die eetkamerstoel niet omhoog of omlaag?’
  2. Faciliteer communities en dialoog daarbinnen – geef afdelingen of bedrijfsonderdelen tips hoe ze de communities opzetten, samenwerken gemakkelijk maken, voortgang monitoren en hoe medewerkers elkaar binnen de community kunnen vinden.
  3. Laat leiders in deze crisis zichtbaar zijn. Zorg voor virtuele zichtbaarheid van de top van je organisatie, laat ze open en eerlijk over de situatie van de organisatie of hun persoonlijke situatie communiceren (we hebben immers een gedeelde Grote Onzichtbare Vijand). Juist nu heb je de kans de mens achter de leider te laten zien. Faciliteer ook leidinggevenden niet alleen met feitelijke informatie, maar ook met tips om het contact met de teams en individuele teamleden te onderhouden. Zo blijf je je betrokkenheid als werkgever tonen.
  4. Communiceer actief over de stappen die je juist nu zet als organisatie. Waar het ook over gaat. Noodmaatregelen, kansen die je benut of wat je als organisatie wil betekenen voor de maatschappij. Waardeer mensen die dat stapje extra zetten om te helpen de crisis het hoofd te bieden ook nadrukkelijk. Zet ze in het zonnetje! Zet deze communicatie in volgens een goed ritme (link naar https://www.proof-agency.com/news-item/interne-communicatie-nu-belangrijker-dan-ooit/) en zorg voor herkenbaarheid in het format.
  5. Geef de inzet van collega’s in de maatschappij (buiten het werk om) een podium. Dat zorgt voor trots. Maar dit laat ook zien dat je als werkgever hier de ruimte aan geeft.

Uiteraard denken we bij PROOF mee over hoe te communiceren met medewerkers. En over dialoog met en activatie van medewerkers.

Veemarkt 135
1019 CC Amsterdam
The Netherlands

+31 20 521 39 80
info@proof.nl
46 New Broad Street
London, EC2M 1JH
United Kingdom

info@proof-agency.com
Keep in touch with us